Picanha Steaks

Picanha Steaks
Heerlijk hoofdgerecht met gepofte aubergines

Ingrediënten

Picanha steaks voor 6 personen:
1 picanha a 1,5 kg of losse steaks
4 st aubergines
2 strengen trostomaat
3 st burrata a 50 gr
50 gr pijnboompitten
1 bs lente ui
basilicum

Bereiding

Gepofte aubergines:
1: Verwarm de oven voor op 220C°
2: Prik met een puntig mesje gaatjes in de aubergine
3: Plaats de aubergine op een stuk aluminiumfolie en bestrooi met zout, peper en olijfolie
4: Vouw de aluminiumfolie dicht en pof de aubergines ongeveer 45 min in de oven
5: Leg de trostomaten in een ovenschaal en bestrooi met zout, peper en olijfolie. Pof de tomaatjes 5 minuten in de oven
6: Wanneer de aubergines klaar zijn maak je de verpakking open. Halveer de aubergine, en snij de helft ook weer door midden. Op deze manier heb je 4 lange banen aubergine. Bak de aubergine in een pan goudbruin
7: Leg de aubergine op het bord samen met de gepofte tomaatjes. Scheur er een burrata overheen en garneer af met de basilicum en pijnboompitten
8: Als laatste nog wat zeezout en zwarte peper eroverheen. Een extra scheutje olijfolie over de burrata is ook altijd erg lekker
9: Bereid de frites op eigen wijze

Bereiding Picanha:
1: Haal de picanha twee dagen van te voren uit de vriezer en laat hem in de koelkast ontdooien haal hem uit de verpakking en dep droog
2: Snij de picanha in gelijke plakken
3: Grill de plakken naar eigen gewenste gaarheid aan beide kanten
4: Zout het vlees na met zeezout en zwarte peper
5: Laat het vlees rusten onder wat aluminium folie
6: Grill de lente uitjes in dezelfde pan, smeer de lente uitjes in met een kwastje vet wat in de grillpan zit van de picanha steaks

Serveer de aubergines in een grote schaal of maak het gerecht per persoon. Serveer samen met de gegrilde steaks