Uruguayaans Grain-Fed Picanha
Artikelnummer: 4755Niet op voorraad
- Niet tevreden, geld terug garantie
- Voor 11:00 besteld, dezelfde avond in huis
- Gratis verzending in NL v.a. €75,-
- 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
- Smaakvol braadstuk met mooie vetkap
- Staartstuk van het Black Angus rund
- Gesneden vanuit de punt tot de dunne lende
- Ultieme smaakbeleving
Wil je het onbekende pareltje uit Zuid-Amerika proberen? Ga dan voor de Uruguayaanse Angus Grain-Fed Picanha!
PARELTJE
De Uruguayaanse Grain-Fed Pichana is een relatief onbekend pareltje. De Picanha is het staartstuk van het rund en wordt gesneden vanuit de punt tot de dunne lende. Lange tijd was dit stuk rundvlees enkel in Zuid-Amerika verkrijgbaar. Gelukkig is tegenwoordig dit fantastische stuk rundvlees ook in Nederland verkrijgbaar. De kleur van de picanha is donkerrood. Tevens heeft de picanha een vetkap die zorgt voor een ultieme smaakbeleving.
GRAIN-FED
De Uruguayaanse Grain-Fed runderen kunnen heerlijk vrij rondlopen over uitgestrekte velden. Hier kunnen zij zich tegoed doen aan gras, kruiden en verschillende soorten bloemen en planten. De laatste periode van hun leven krijgen deze runderen graan bijgevoerd. Dit zorgt voor een betere marmering en een betere smaak van de picanha. Dit komt doordat het intramusculaire vet tussen het spierweefsel dan beter tot uiting kan komen. Intramusculair vet zorgt dat voor een kwalitatief betere en notigere smaak.
Bij BEEF&STEAK kun je een heerlijke Uruguayaanse Grain-Fed Picanha kopen. Ga voor dit heerlijke stuk rundvlees uit Zuid-Amerika en geniet van deze ultieme smaakbeleving.
TAURUS GOLD
Taurus Gold geldt als een baken van uitmuntendheid in de wereld van premium rundvlees en presenteert met trots ons 200 dagen graangevoerde Hereford/Angus-rundvee, afkomstig uit de zonovergoten weilanden van Uruguay.
In dit Zuid-Amerikaanse toevluchtsoord loopt ons vee vrij rond onder de welwillende omhelzing van een gunstig kustklimaat, waardoor ze 365 dagen per jaar buiten kunnen grazen.
Deze harmonieuze samensmelting van natuur en opvoeding komt tot uiting in de uitzonderlijke kwaliteit van ons rundvlees.
Onze toewijding aan perfectie begint met de zorgvuldige selectie van Hereford/Angus-runderen, gekozen vanwege hun superieure genetica en robuuste gezondheid.
Deze dieren worden 200 dagen lang grootgebracht met een rijk graandieet, wat zorgt voor een verrukkelijke malsheid en opmerkelijk smaakprofiel waar Taurus Gold bekend om staat.
De levensstijl in de open lucht waar onze runderen van genieten, belichaamt niet alleen de essentie van ethische landbouw, maar draagt ​​ook aanzienlijk bij aan de kwaliteit van ons vlees.
Hun stressvrije omgeving, gekoppeld aan de natuurlijke rijkdom van de Uruguayaanse bodem, zorgt voor een unieke diepte van smaak en zachtheid die ongeëvenaard is in de industrie.
Het rundvlees van Taurus Gold, een bewijs van onze niet-aflatende toewijding aan kwaliteit, heeft zijn weg gevonden naar de harten en keukens van veeleisende chef-koks en culinaire liefhebbers over de hele wereld.
Laat de picanha op kamertemperatuur komen. Snij vervolgens de vetkap kruislings in tot en met het onderliggende vlies. Kruid de picanha naar eigen smaak rondom. Gaar de picanha op middelhoog vuur tot een kerntemperatuur van ongeveer 47-48 graden. Grill vervolgens de picanha op hoog vuur aan beide kanten tot het rondom een mooie kleur heeft.
(Let op: het is mogelijk dat door druipend vet steekvlammen ontstaan. Zorg voor de juiste kleding, hulpmiddelen en hou zo veel mogelijk afstand)
Hou een kerntemperatuur aan van ongeveer 52-54 graden. Laat de picanha ongeveer 10 minuten rusten tot een uiteindelijke kerntemperatuur van 55-57 graden (Medium-Rare) of 57-60 graden (Medium).
Herkomst | Uruguay |
---|---|
Opslagconditie | Diepvriesproduct ≤ -18ºC |
Rijping | Nat gerijpt |
Voeding | 200 Dagen graangevoerd |
Soort | Angus Rundvlees |
voedingswaarde | energie: 165kcal, vet: 8,1g, koolhydraten: 0g, eiwitten: 22,9g |
SKU | 4755 |
De Uruquay grain fed van Beef en Steak was prachtig en heerlijk van smaak.
53 graden als kerntemperatuur was perfect.
Nu weer op zoek naar een ander groot stuk vlees om te gaan proberren.
Het vet dichtbranden gaf wat rommel op de grond, maar de smaak maakte dat klusje de dag erop meer dan goed!
Uit de verpakking gehaald en direct viel de mooie vet marbeling op in het vlees.
Na het bij trimmen, goed gezout en een nachtje niet afgedekt in de koelkast gezet, resultaat een mooie diep rode kleur.
Op 2e kerstdag in mooie dikke steaks gesneden met de draad mee (ja met de draad mee) en revearse sear bereid. Heerlijk mals, viel bijna uit elkaar in de mond.
100% een aanrader.