Slow Cooked Brisket

Maak heerlijk draadjesvlees van een Brisket.

Slow Cooked Brisket

Bereidingstijd: 555 minuten

Ingredienten

Brisket: 6-8 personen

Injectie:
5 dl water
1/2 blokje runderbouillon
1 zakje instant jus
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder

Meng alle ingrediënten en breng het aan de kook. Laat de injectie marinade afkoelen.

Rub:
zeezout
zwarte peper
Beef & Steak dust 2 dust rub

Voor de stoof jus:
750 ml water
1/2 blokje runderbouillon
1 zakje instant jus
3 st steranijs
2 st kaneelstok
3 st laurierblad
1 tl piment
1 tl chili
2 el Worcestershire saus
3 kleine uien
3 tn knoflook
2 dl appelsap
75 ml witte balsamico azijn
100 gr roomboter

Bereiding

Een geweldig recept om heerlijk draadjesvlees van brisket te maken. We gaan de brisket eerst roken op een smoker. Als je geen smoker hebt dan kan dit ook op de BBQ. Daarna gaan we de brisket in een heerlijke jus in de pan verder garen. In de video nemen we je stap voor stap mee door het recept.

Bereidingswijze:
1: Haal de brisket 2 dagen van te voren afhankelijk van het gewicht uit de vriezer en laat hem ontdooien in de koelkast
2: Snij harde stukken vet eraf!
3: Vul de injectienaald met de injectievloeistof en injecteer om de 2 cm. Je steekt de injectienaald in het vlees, prik een aantal keer in het vlees terwijl de naald al in het vlees zit en spuit de marinade in het vlees totdat het er een beetje uitvloeit. Herhaal dit proces over de gehele brisket. De overgebleven marinade gebruiken we om jus te maken
4: Dep met wat keukenpapier de brisket droog en bestrooi royaal met zeezout, zwarte peper en de rub
5: Rook de brisket nu 3,5 uur op de smoker of indirect op de bbq op 110C°
6: Maak de uien en knoflook schoon en snij fijn. Smelt de roomboter in een grote pan en fruit hierin de uien aan. Bak als laatste de knoflook kort mee. Voeg nu de steranijs, kaneelstok, laurierblad, piment en chili toe. Schep kort om en blus af met de Worcestershire saus, appelsap en witte balsamico azijn. Laat het even een paar minuutjes zachtjes koken
7: Voeg nu het water toe met het runderbouillon blokje en de jus. Voeg ook als laatste de overgebleven injectie marinade toe
8: Haal na 3,5 uur de brisket van de smoker of bbq en doe hem bij de jus in de grote pan. Breng het geheel net aan de kook en zet het vuur daarna laag! Laat de brisket nog zo een 5 uur in de jus garen. Wanneer je met een vork in het vlees prikt en je voelt geen weerstand meer dan is de brisket klaar. Bind eventueel de jus nog af om hem wat dikker te maken
9: Eet smakelijk!