Smoked chicken thighs

Smoked chicken thighs
Kippendijen van de smoker of barbecue, heerlijk.

Ingrediënten

 

Ingrediënten (voor circa 4 personen)

1 kilo kippendijen met vel en been

1 fles Harvest Apple
All purpose rub
bruine suiker

Bereiding

Bereidingswijze:

 
1)    Rol de kippendijen in het eigen vel zodat zo weinig van het vlees wordt blootgesteld aan
       directe hitte. Gebruik een tandenstoker om het vel op  zijn plaats te houden.

2)    Bestrooi met All purpose rub. U bent klaar om ze te roken.

3)    Plaats de dijen boven indirecte hitte, bij 110 graden celsius. Rook de dijen twee uur.

4)    Verwarm een barbecuesaus zoals Stockyard Harvest Apple.

5)    Na het roken dip je, met een tang, de dijen in de saus en strooi een beetje bruine suiker

       ervover. Grill ze een paar minuutjes af boven direct vuur tot de saus is gekarameliseerd.