Speenvarken van de Pelletsmoker

Speenvarken van de Pelletsmoker
Rook nu zelf een speenvarken met deze handige instructie.

Ingrediënten

1 Speenvarken
1 bos Tijm
6 teentjes Knoflook, geperst
2 st Sjalot, fijn gesneden
Zeezout
Zwarte peper
Fruitbomen pellets

(Dit kan natuurlijk ook op de BBQ met rookhout)

Bereiding

1: Zorg dat het speenvarken vers is en/of ontdooid. Het ontdooien van een speenvarken duurt ongeveer 2 dagen, hou hier rekening mee. 2: Meng de knoflook, ui, tijm, zeezout & zwarte peper met elkaar en vul daarmee het speenvarken in de buikwand. 3: Vul de pallet smoker met de pallets en verwarm de pallet smoker tot 130 C°. 4: Leg het speenvarken op de smoker en rook ongeveer 3 tot 6 uur totdat hij gaar is. Hoe zwaarder, hoe langer het duurt* 5: Zet de smoker uit en laat het speenvarken rusten. * Hou rekening met ongeveer 40-45 minuten per kilo gewicht.