Varkenshaas in Portsaus

Varkenshaas in Portsaus
Malse varkenshaas met een lekker pittig sausje

Ingrediënten

450 gram varkenshaas
Zeezout naar smaak toevoegen
10 gram zwarte peperkorrels
3 teentjes knoflook fijngesneden
75 ml runderbouillon
75 ml witte port
15 gram gehakte vers tijm
            
Extra benodigdheden:    

Aluminiumfolie


Bereiding

Plet de peperkorrels en voeg hierbij de knoflook en het zout
Meng alles goeddoor elkaar en rub de varkenshaas hiermee in
Verwarm een koekenpan voor op middelhoog vuur
Bak de varkenshaas zo’n 4 minuten per kant vuur iets lager zetten
(Baktijd ligt aan hoe rosé je de varkenshaas wil eten)
Vlees uit de pan en op een bord afdekken met aluminiumfolie en laten rusten
Voeg de bouillon en de port toe
Regelmatig even roeren en flink laten inkoken (moet stroperig worden) gedurende een minuut of 3-5
Besprenkel de varkenshaas met de jus en de verse tijm