- Beschrijving
-
de Flank steak, ook wel Bavette Flanchette, is een smakelijke steak die perfect op hoog vuur gegrild kan worden. Even insmeren met wat peper en zout en beide kanten gedurende 3-4 minuten grillen op hoog vuur. Serveren met wat Chimmichurri-saus en smullen maar. Vroeger werd dit prachtige stuk door het gehakt of tartaar verwerkt. Gelukkig weet men tegenwoordig wel beter...
- Bereiding
-
Laat de steak op kamertemperatuur komen. Kruid vervolgens de steak naar eigen smaak. Grill de streak op hoog vuur gedurende 3-5 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 50-52 graden. Haal de steak van het vuur en laat deze (afgedekt) rusten tot een kerntemperatuur van 55-57 graden (Medium-Rare) of 57-60 graden (Medium).
- Recepten
-
-
Pittige en zoete Flank Steak
Leuke variatie met flank steak. 2 Mooie smaken en voor ieder wat wils. Hou rekening met 2 uur marineren. -
Bloody Mary Flank Steak in Dutch Oven
Verrassend recept voor de "Dutch Oven". Veel smaak en verrukkelijk! -
Gegrilde Flank Steak met Groene en Smoked Rode Chimmichurri
Een typisch Argentijns recept met de Flank Steak! -
Flank steak sandwich met mierikswortelmayonaise
Heerlijk en snel gerecht voor bijvoorbeeld de lunch. -
Wroetvarken Flank steak met vijgen
Snel, makkelijk maar heerlijke bereidingswijze voor varkens flank steaks.
-
- Extra informatie
-
Herkomst Duitsland Ingrediëntendeclaratie 100% rundvlees Allergie Allergenenvrij, Glutenvrij, Lactosevrij, MSG-vrij, Notenvrij Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC Rijping Gerijpt Manier van afmesten Grasgevoerd Bereidingsmethode Barbecue, Grill voedingswaarde N/B - Reviews
-
Schrijf uw eigen review