
Hoe een bbq workshop een barbecueër van je maakt

Ton raakt verslingerd aan de barbecue na workshop Ribs & Chicken
Ton was al een liefhebber van barbecueën, maar na het volgen van de Ribs & Chicken 101 workshop sloeg het BBQ-virus pas echt toe. Zijn vrouw stuurde ons een enthousiaste terugkoppeling:
"Gisterenavond hadden wij een gezellige eetavond met familie. Ton had de opdracht om spareribs op de Big Green Egg te maken. Alle tips uit de workshop kwamen uitstekend van pas (zie bijlage). De spareribs van het Livar-varken waren super, super lekker. De familie is erg blij met Ton’s passie voor grillen op de BGE. De volgende uitdaging – runderribs – staat al gepland. De familie heeft zichzelf alvast uitgenodigd!"
Een verrassende workshopervaring
Ton won een plek in de workshop via een Facebook-actie van Beef & Steak. Zijn verslag:
“Bij aankomst mochten we meteen proeven van langzaam gegaarde shortribs – een perfecte binnenkomer, want ze waren verrukkelijk. Vervolgens kregen we uitgebreide uitleg over de bereiding van spareribs: ontvliezen, kruiden, temperatuurcontrole en grilltechnieken."
Kippen, ribs en technieken
“Terwijl de spareribs op de barbecue lagen, gingen we aan de slag met twee Gelderse hoenen – één via de beer can-methode, de ander als flat-roast. We leerden hoe je marineert, kruidt en de temperatuur beheerst. Na een uur garen konden we genieten van het malse kippenvlees."
Afsluiter met Livar-spareribs
“De spareribs werden ingepakt in aluminiumfolie met boter en bruine suiker en na een uur garen afgewerkt met een glazuurlaag. Nog 15 minuten terug op de barbecue en klaar waren de overheerlijke, dikbevleesde ribs – perfect bij een drankje."
Direct toegepast én geslaagd
“Ik vond het een leerzame workshop en heb er enorm van genoten. De geleerde technieken heb ik direct toegepast tijdens een familieavond. De Livar-spareribs op de Big Green Egg waren een groot succes – iedereen zat in stilte te genieten."
In juli staat de volgende stap al gepland: de Qniversity-workshop. Ton kijkt er nu al naar uit.
