•  
  Kies zelf je leverdag
 •  
  Bel (0172) 577 147.
 •  
  Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
 •  
  Chat live met ons.

Wat is een Boston Butt?

Je hoort de naam steeds vaker: Boston Butt. Het is een snit van de varkensschouder, speciaal voor pulled pork. De naam is afkomstig uit de Boston regio waar in vroeger tijden een halve varkensschouder precies paste in een houten vaatje. Daarin werd deze dan ook getransporteerd. Butt betekent dat ook vaatje en het slaat dus niet op de kont van het varken. Het beroemde vaatje uit Boston bevatte een stuk varkensschouder dat daarom de naam kreeg: Boston Butt.

Bij liefhebbers van pulled pork werd de Boston Butt het favoriete stuk. Dat goldt trouwens ook voor wedstrijdbarbecueers. Mede door een bijzonder spiertje aan dit stuk, de zogenaamde 'money muscle', konden ze prijzen winnen op wedstrijden.

In 2012 was het Beef&Steak dat als eerste slagerij in Europa deze snijwijze gebruikte en de Boston Butt in productie nam. De eerste 20 butts werden gesponsord aan de deelnemers van KCBS wedstrijd 'Tony Stone low&slow BBQ competition', eerste editie. Inmiddels heeft deze snit zijn weg gevonden in heel Europa.

Het bovenste deel van de varkensschouder noemen we Boston Butt en en onderliggende deel de Picnic. Deze Picnic is trouwens ook heel geschikt voor pulled pork. Omdat een Boston Butt vrij zwaar is wordt deze soms gehalveerd tot 'halve Boston Butt'.

Rating: 0, gebaseerd op 13921 beoordelingen.