Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzenden in NL vanaf €75.-
Recyclebare verpakking

Boston Butt

Boston Butt

Een Boston Butt is het bovenste deel van de varkensschouder dat wordt gesneden met een stukje schouderblad. Boston Butt is perfect te gebruiken om pulled pork mee te maken.

... Lees meer
Sorteer
Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op
iberico-boston-butt
Varkensvlees
ca. 4750 gram
€ 105,95
per pagina

Boston Butt


Op het moment dat het vlees gaar is kun je het stukje bot er zo uittrekken. De naam Boston Butt slaat niet op de kont van het varken, een butt is een houten vaatje dat in Boston werd gebruikt om varkensvlees in te bewaren en te vervoeren.


Money Muscle


De Boston Butt kent een spier die bekend staat als het lekkerste stukje van de varkensschouder. Deze spier heet de ‘money muscle’, de naam die het kreeg omdat je met dit stuk prijzen kunt winnen.De money muscle wordt ook wel gebruikt voor coppa, vleeswaren dus. De money muscle is rond van vorm en herkenbaar aan de streepjes vet die pianostreepjes of tijgerstreepjes worden genoemd. Wedstrijdbarbecuërs die pulled pork als onderdeel van de wedstrijd moeten maken, kiezen zonder uitzondering een Boston Butt om in de prijzen te kunnen vallen. De money muscle wordt soms losgesneden en apart bij de pulled pork ingeleverd bij de jury.


Pulled Pork


Omdat de Boston Butt de mooiste verdeling van smakelijk vet en het lekkerste vlees te bieden heeft, is dit stuk het meest geschikt om heerlijke pulled pork mee te maken. Je kunt er natuurlijk meer bereidingen mee doen, zoals een roast waar ze in Engeland zo van houden. Het vlees wordt dan opgebonden tot een soort rollade (joint zeggen de Engelsen) en gegaard.Kiezen van een Boston Butt


Je hebt bij Beef&Steak de keuze uit verschillende varkensrassen voor een Boston Butt. Het Wroetvarken is een duurzaam gehouden varken met meer leefruimte en betere voeding, het vlees is van een prachtige kwaliteit. De Heyde Hoeve Duroc is ook duurzaam, en bevat een rijkere smaak en ietsje meer van het smaakvolle vet. Het Duroc ras biedt van zichzelf wat zoeter vlees. Het Livar varken is ontwikkeld op basis van oorspronkelijke rassen en wordt zeer rijk gevoed. Dit vlees met drie sterren Beter Leven keurmerk is subliem van smaak en textuur en bevat meer vet dan ander varkensvlees. Voor pulled pork kun je ook een procureur gebruiken, of een picnic. De picnic is het onderste deel van de varkensschouder.


Bereiding van een Boston Butt


Om pulled pork te maken moet je wel wat geduld hebben. Het principe waarmee je werkt is hetzelfde als dat van draadjesvlees; door een langzame garing op lage temperatuur verandert het aanwezige collageen in gelatine en wordt het vlees zo zacht dat je het met twee vorken uit elkaar kunt trekken. De bereidingstemperatuur mag niet hoger zijn dan 120 graden Celsius. Dan duurt het minimaal 6 uur om pulled pork te maken. Afhankelijk van het gewicht kan het langer duren, tot wel 16 uur.


Bekijk de video over de bereiding van een Boston Butt: 

 

Recept voor pulled pork met Boston Butt


Een heerlijk recept voor pulled pork is bijvoorbeeld Pitmasters Pulled Pork.


Contact


Heb je vragen over de Boston Butt of de bereiding ervan? Neem dan contact met ons op via service@beefensteak.nl of bel ons op 0172-577147