Waar komt het vlees vandaan?
Waar komt ons vlees vandaan?
Ons vlees kent diverse herkomsten. Wij zoeken om te beginnen naar het vlees met de beste smaak, dat is ons streven. Daarbij kijken we kritisch naar de duurzaamheid en het dierenwelzijn. Plofkip komt er bij ons niet in, varkensvlees van het Livar varken is veel mooier en diervriendelijker dan 'standaard' varkensvlees en van onnodige conserveringsmiddelen en e-nummers houden we niet. Puur natuur met echte oersmaak, dat is waar we naar streven.
Het vlees komt onder andere uit Nederland, maar ook uit andere landen. 'Waarom?', zult u zeggen. We willen keuzes aanbieden in smaken en het beste vlees is net als wijn: je hebt een keur aan smaken. Soms komt die mooie smaak inderdaad uit het buitenland. Iberico varkensvlees is nu eenmaal het mooist als we het uit Spanje halen, Hereford en Angus rundvlees halen we uit Uruguay en de Schotse Aberdeen Angus halen we uit Schotland. Livar, Dubbeldoel rund, Gildehoen, Texels lamsvlees, Bommelse Blonde d'Aquitaine, Dry aged beef, we halen het allemaal gewoon uit Nederland. Daar waar Nederland echt iets moois te bieden heeft qua vlees, daar doen wij mee.
Herkomst van ons rundvlees