Keij gietijzeren rooster half Large
Artikelnummer: 96840002Op voorraad

- Niet tevreden, geld terug garantie
- Voor 11:00 besteld, zelfde avond in huis
- Gratis verzending in NL v.a. €89,-
- 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
Belangrijkste kenmerken
- ✅ Gietijzeren rooster voor betere warmtebehoud
- ✅ Ideaal voor searen en grillen van vlees
- ✅ Bestand tegen hogere temperaturen dan normale roosters
- ✅ Geschikt voor Kamado's van 20 inch
- ✅ Zwaardere gewichten kunnen beter worden gedragen
Wat maakt dit gietijzeren rooster ideaal?
Een gietijzeren barbecue rooster is het perfecte accessoire voor je Kamado. Het zorgt niet alleen voor die mooie grillstrepen op de steaks, maar maakt ook het grillen en searen van vlees gemakkelijker. Dit komt doordat gietijzer de warmte beter kan vasthouden dan andere materialen.
Voordelen van een gietijzeren BBQ rooster
Doordat dit grillrooster van gietijzer is, is het bestand tegen hogere temperaturen dan een normaal BBQ rooster. Het rooster kan de warmte langer en beter vasthouden, waardoor de temperatuur minder daalt wanneer je vlees erop legt. Dit maakt het grillen en searen (dichtschroeien) van vlees nog beter, met als resultaat perfecte grillstrepen en nog lekkerder vlees. Bovendien kan een gietijzeren grillrooster zwaardere gewichten verdragen dan een normaal rooster.
Welk gietijzeren rooster past op mijn BBQ?
Dit half ronde grillrooster Large past perfect op de Divide and Conquer Large van een 20 inch Kamado.
Afmeting rooster: 42,5 centimeter.
Onderhoud van het grillrooster
Voordat het gietijzeren rooster voor het eerst gebruikt wordt, moet het geseasoned worden. Seasonen gaat als volgt: eerst moet het rooster goed schoon worden gemaakt met water en afwasmiddel. Zet het vervolgens in de oven of op de barbecue (160-200 graden) en verwarm het rooster minimaal dertig minuten. Maak het rooster hierna goed schoon met een doek of keukenpapier.
- Vet het rooster daarna in met Crisco, geklaarde boter of rijstolie en haal het overtollige vet weg met een doek of keukenpapier.
- Plaats het rooster terug in de oven of op de barbecue en verwarm het voor een uur.
- Laat het daarna afkoelen en neem het overtollige vet weer weg.
- Wanneer het rooster is afgekoeld, vet het dan nog een keer in en verwarm het rooster nogmaals een uur in de oven of op de barbecue.
Nu is het rooster klaar voor gebruik.
Price | € 44,95 |
---|---|
Merk | Keij Kamado |
Materiaal | Gietijzer |
SKU | 96840002 |