
Pulled wild zwijn

Ingrediënten
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereiding: 300 minuten
Ingrediënten
1 wildzwijnprocureur
Scheutje appelsap
Zout en peper
Kruidenpasta:
6 teentjes knoflook
30 g platte peterselie
2 el rozemarijnblaadjes
2 el oregano
1 el tijmblaadjes
4 el Dijonmosterd
2 el olijfolie
Extra nodig:
Keukenmachine
Kernthermometer
Aluminiumfolie
Bereiding
- Haal de wildzwijnprocureur een half uurtje voordat je gaat grillen uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Dep het even droog met keukenpapier.
- Hak in de keukenmachine de knoflookteentjes, peterselie, rozemarijn, oregano en tijm fijn.
- Voeg de mosterd en olie toe en mix alles goed.
- Bestrooi het vlees gelijkmatig met zout en peper en bestrijk het vervolgens rondom met de kruidenpasta.
- Richt je barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 110°C.
- Gril de wildzwijnprocureur eerst op het directe gedeelte.
- Draai na 5 minuten het vlees om en laat hem nog 5 minuten op het rooster liggen.
- Leg het vlees nu op het indirecte gedeelte en sluit de deksel.
- Zodra het vlees een kerntemperatuur van 70°C heeft, haal je het van de barbecue.
- Leg het vlees op aluminiumfolie, doe er een scheutje appelsap bij.
- Wikkel het vervolgens helemaal in het aluminiumfolie en leg terug op het indirecte gedeelte van de barbecue.
- Sluit de deksel Gaar het vlees nu door tot het een kerntemperatuur heeft van 90°C.
- Haal het vlees uit de barbecue en laat 20 minuten in het aluminiumfolie rusten.
- Verwijder het aluminiumfolie en leg het vlees in een grote bak.
- Trek het nog warme vlees met 2 vorken in stukken. Verwijder grotere stukken vet en pezen.
- Doe het geplukte vlees in een schaal en meng met de achtergebleven vleessappen.
Serveer het vlees warm in bijvoorbeeld een pitabroodje met koolsalade.