Angus Steak met romige Champignonsaus

Angus Steak met romige Champignonsaus
Lekker smeuiig recept met Aberdeen Angus rundvlees. Sudderlappen, maar ook rumpsteak of schouderbiefstuk kan gebruikt worden.

Ingrediënten

Ingrediënten: (voor 4 personen)

1 kg Aberdeen Agnus Jodenhaas/Riblappen/Sukadelappen


300 gram champignons in 4 gesneden
500 ml kookroom
30 gram bloem
15 tot 30 ml water om de bloem te mengen
10 gram runderbouillon poeder
Naar smaak zeezout en versgemalen peper toevoegen

Bereiding

Bereidingswijze:

Braad het vlees lichtjes aan in de Dutch oven
Voeg de gesneden champignons toe
Roer de kookroom en de bouillon door het geheel
Gedurende 5 uur op lage temperatuur koken
Na 4½ uur voorzichtig het vlees eruit halen en deze op een warme serveerschaal leggen
Roer de bloem en water rustig door de champignonsaus heen
Leg het vlees rustig terug in de saus
Plaatst een theedoek onder de deksel en zet de knop op hoog gedurende een minuut of 30 zodat de saus goed kan indikken

Smakelijk eten!