
Aziatische Koolsalade

Ingrediënten
100 gr Rode kool, fijn gesneden
100 gr Wortel rasp
150 gr Sugar snaps, in de lengte dun gesneden
1/2 bos Koriander, gehakt
200 gr witte kool, fijn gesneden
Zeezout
2 st bosui, in ringetjes
Voor de Dressing:
1 st Limoen rasp + sap
2 el Agave siroop of suiker
2 el Olijfolie
1 tl Sesamolie
Sesamzaad
Koriander, gehakt
Bereiding
1: Meng de Rode kool, wortel rasp, sugar snaps & witte kool, apart van elkaar met wat zeezout en meng stevig met je handen zodat het vocht eruit komt. Laat dit een uur staan.
2: Na een uur kan alles bij elkaar op een zeef worden gezet zodat er vocht uitloopt.
3: Maak de dressing door alle ingredienten uit het receptuur te mengen.
4: Breng de koolsalade op smaak met de dressing en garneer met bosuil ringetjes, sesamzaad & koriander.
5: Serveer de asian cowl slaw op een broodje met bijvoorbeeld speenvarken of pulled pork, een beetje hoi sin saus erop is altijd lekker!
6: Eet smakelijk.