
Beef&Steak Carpaccio
> één uur
4 personen
Gemiddeld
BBQ

Smakelijk voorgerecht met (Wagyu) carpaccio
Ingrediënten
- 4 stuks Beef&Steak (Wagyu) carpaccio
- 100 gr parmezaan, geschaafd of geraspt
- 100 gr shi-take
- 50 gr appelkappertjes of gewone kappertjes
- Truffelmayonaise
- Rucola sla
- Zeezout
- Zwarte peper
- Extra vierge olijfolie
Truffelmayonaise:
- 2 el mayonaise
- 1,5 tl truffel salsa
- Rasp van een halve limoen
- 1 el geraspte parmezaan
- Zeezout
- Zwarte peper
Bereiding
- 1. Leg de carpaccio op een bord en laat het rustig ontdooien.
- 2. Meng de mayonaise met de truffelsalsa, limoen rasp, geraspte parmezaan, zeezout en zwarte peper door elkaar en bewaar apart.
- 3. Verwijder de steeltjes van de shi-take, snij de shi-take en bak ze op hoog vuur totdat ze mooi goudbruin zijn.
- 4. Halveer de kappertjes.
- 5. Breng de carpaccio op smaak met zeezout en zwarte peper. Doe vervolgens de rucola, shi-take, kappertjes, geschaafde parmezaan en truffelmayonaise erop.
- 6. Doe er vlak voor het serveren nog extra vierge olijfolie overheen.
- 7. Eet smakelijk!