
Bitterballen van Pulled Pork

Ingrediënten
Ingredienten voor ca. 25 stuks
55 gr boter
60 gr bloem
350 ml runderbouillon
6 gr gelatine (3 blaadjes)
150 gr pulled pork
zout & peper
6 el panko of paneermeel
2 st eiwit
4 el bloem
Bereiding
1: Weeg alle ingrediënten af
2: Smelt de boter in een pan en meng deze met de bloem
3: Gaar het mengsel op laag vuur totdat het glazig (vettig) wordt om te zien
4: Voeg al roerend met een garde de bouillon toe en roer totdat er geen klontjes meer inzitten.
5: Week de gelatineblaadjes in koud water, wanneer de blaadjes zacht zijn knijp ze goed uit.Voeg de gelatine toe aan de roux en meng met de garde.
6: Spatel nu rustig de pulled pork door het mengsel en breng op smaak met zout & peper
7: Koel het mengsel helemaal terug in de koelkast (bijvoorbeeld een hele nacht)
8: Knijp er met bijvoorbeeld een ijsknijper gelijke bolletjes van.
9: Haal elk balletje afzonderlijk eerst door de bloem, daarna door het eiwit en daarna door de panko of paneermeel.
10: Rol nu de bitterballen nog een keer met je handen totdat de vorm mooi rond is.
11: Frituur de bitterballen op 180°C totdat ze goudbruin zijn
12: Serveer met mosterd!