
Black Tiger garnalen met citroen, knoflook en chilimarinade
< 30 minuten
4 personen
Makkelijk
BBQ/oven

Lekker spicy recept met grote garnalen. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 1000 gram black tiger garnalen
- 100 ml olijfolie extra Virgin
- 2 rode Spaanse peper, fijn gesneden zonder pitjes
- 2 geperste citroenen
- 2 teentjes knoflook geplet
- Citroen in schijfjes om erbij te serveren
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Verwijder de kop en de poten van de garnaal.
- 2. Snij met een scherp mes in de lengte een gleuf in de rug van de garnaal.
- 3. Haal de ingewanden eruit en leg de garnalen in een grote schaal.
- 4. Meng met de olijfolie, de Spaanse peper, de geperste citroenen en de knoflook met de garnalen.
- 5. Zeker een uur laten intrekken.
- 6. Leg de garnalen op het rooster gedurende een minuut of 5, halverwege even draaien.
- 7. Sprenkel er nog wat van de marinade over totdat de garnalen helemaal gaar zijn.
- 8. Serveren met dun gesneden citroen schijfjes.