
Costella de porco assada
> 3 uren
4 personen
Moeilijk
BBQ/oven

Braziliaanse spareribs. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 2 kilo spareribs (dik bevleesd)
- 4 theelepel zout (1 theelepel per 500 gram)
- 4 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 kleine uit, fijngesneden
- 1 theelepel verse, zwarte peper
- 1,5 theelepel Dijon mosterd
- 1,5 theelepel Worcestershiresaus
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/4 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel chilipeper, fijngesneden
- 125 ml appelazijn
- Olijfolie
- Honing (optioneel)
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Meng alle ingrediënten (behalve de honing) in een blender tot een mooi glad mengsel.
- 2. Haal het vlies (met een platte schroevendraaier gaat dit heel gemakkelijk) van de spareribs en leg deze in een diepe (oven)schaal. Bestrijk helemaal met het mengsel en laat gedurende 1 uur op kamertemperatuur marineren.
- 3. Stel de BBQ of oven in op 130 graden Celsius.
- 4. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de schaal in de oven of in de BBQ en laat dit gedurende 2 uur garen. De ribben garen in de marinade en eigen vocht.
- 5. Haal de ribben uit de schaal. Bewaar het vocht! Bestrijk de ribben met wat olijfolie en eventueel de honing.
- 6. Verhoog de temperatuur van de oven of BBQ tot 150 graden Celsius.
- 7. Leg de ribben in een andere diepe (oven)schaal en zet terug op de BBQ of in de oven. Niet afgedekt deze keer.
- 8. Laat de ribben gedurende 25 minuten een mooie bruine kleur krijgen. Bestrijk tussendoor ook met het mengsel uit de eerste schaal.
- 9. Snij de ribben tussen de botjes en leg ze op een bord.
Serveer dit met Polenta en Couve à Mineira of gewoon een lekkere frisse groene salade.