Costella de porco assada

Costella de porco assada

Braziliaanse spareribs. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • 2 kilo spareribs (dik bevleesd)
  • 4 theelepel zout (1 theelepel per 500 gram)
  • 4 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 kleine uit, fijngesneden
  • 1 theelepel verse, zwarte peper
  • 1,5 theelepel Dijon mosterd
  • 1,5 theelepel Worcestershiresaus
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/4 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel chilipeper, fijngesneden
  • 125 ml appelazijn
  • Olijfolie
  • Honing (optioneel)

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Meng alle ingrediënten (behalve de honing) in een blender tot een mooi glad mengsel.
  • 2. Haal het vlies (met een platte schroevendraaier gaat dit heel gemakkelijk) van de spareribs en leg deze in een diepe (oven)schaal. Bestrijk helemaal met het mengsel en laat gedurende 1 uur op kamertemperatuur marineren.
  • 3. Stel de BBQ of oven in op 130 graden Celsius.
  • 4. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de schaal in de oven of in de BBQ en laat dit gedurende 2 uur garen. De ribben garen in de marinade en eigen vocht.
  • 5. Haal de ribben uit de schaal. Bewaar het vocht! Bestrijk de ribben met wat olijfolie en eventueel de honing.
  • 6. Verhoog de temperatuur van de oven of BBQ tot 150 graden Celsius.
  • 7. Leg de ribben in een andere diepe (oven)schaal en zet terug op de BBQ of in de oven. Niet afgedekt deze keer.
  • 8. Laat de ribben gedurende 25 minuten een mooie bruine kleur krijgen. Bestrijk tussendoor ook met het mengsel uit de eerste schaal.
  • 9. Snij de ribben tussen de botjes en leg ze op een bord.

Serveer dit met Polenta en Couve à Mineira of gewoon een lekkere frisse groene salade.