Dutch Skillet Steaks
Ingrediënten
Voor 2 personen:
1 st entrecote (of gebruik leftovers)
4 st eieren
180 ml melk
90 gr bloem, gezeefd
30 gr maizena, gezeefd
1/2 tl zeezout
1/2 tl zwarte peper
60 gr roomboter, 30 gr per skillet
koning zwammetjes of een andere paddenstoel
cherry tomaat
evt rucola
Bereiding
1: Weeg alle ingrediënten af
2: Haal de entrecote uit de verpakking en laat deze op kamertemperatuur komen. Breng hem naar eigen inzicht op smaak met kruiden en/of rubs.
3: Mix met een garde de eieren met de melk. Voeg hier de gezeefde bloem en maïzena aan toe. Meng totdat er geen klontjes meer inzitten. Breng op smaak met zout & peper.
4: Snijd de konings zwammen in dikke plakken en bak deze in een kleine beetje olijfolie even aan op hoog vuur.
5: Verwarm de oven voor op 220 C° en zet de skillets erin zodat ze goed warm worden
6: Smelt in de warme skillet de roomboter. Voeg nu de helft van het beslag toe. Bak 10 minuten en haal hem er dan kort uit om de koning zwammen en cherry tomaatjes erop te doen. Plaats de skillet weer terug in de oven en bak nog 20 minuten.
7: Grill of bak de entrecote ondertussen de entrecote naar gewenste gaarheid en laat hem rusten.
8: wanneer beide dutch baby’s gebakken zijn, trancheer je de entrecote en leg je de reepjes vlees erop. Je kunt het afgarneren met wat rucola en olijfolie. Eet smakelijk!