
Fazant in een jasje van bacon
> 3 uren
2 personen
Gemiddeld
BBQ

Lekker recept met fazant en een mooi jasje van zoute bacon. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 2 hele Fazanten (drooggedept)
- 4 teentjes knoflook, 2 gesneden en 2 platgedrukt
- 8 verse takjes tijm
- 6 takjes peterselie
- 2 grote sinaasappels
- 8 plakjes bacon
- 30 ml olijfolie
- 120 ml kip bouillon
- Zeezout
- Vers gemalen peper
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Bak de fazant op hoog vuur om en mooi bruin met wat peper en zout en haal uit de pan.
- 2. Doe de tijm, peterselie en de platgedrukte knoflook in de fazant.
- 3. Leg de fazanten met de borst omhoog in de braadpan.
- 4. Plaats de gesneden knoflook tussen de poten en rest van de fazant.
- 5. Naar smaak peper en zout toevoegen.
- 6. Schaaf de schil van de sinaasappel in lange dikke stroken, en leg deze over de borst.
- 7. Wikkel de bacon om de borst van de fazant.
- 8. Snij de sinaasappel door de midden, en knijp het sap over de fazant.
- 9. Stop de andere helft in de holte van de fazant.
- 10. Sprenkel de olijfolie en de bouillon over de fazant.
- 11. Bak de fazant in 3½ tot 5 uur gaar op laag vuur. De fazant moet lekker mals zijn.
Serveer de fazant op een bord met de jus erover heen.