Fazant in een jasje van bacon

Fazant in een jasje van bacon

Lekker recept met fazant en een mooi jasje van zoute bacon. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • 2 hele Fazanten (drooggedept)
  • 4 teentjes knoflook, 2 gesneden en 2 platgedrukt
  • 8 verse takjes tijm
  • 6 takjes peterselie
  • 2 grote sinaasappels
  • 8 plakjes bacon
  • 30 ml olijfolie
  • 120 ml kip bouillon
  • Zeezout
  • Vers gemalen peper

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Bak de fazant op hoog vuur om en mooi bruin met wat peper en zout en haal uit de pan.
  • 2. Doe de tijm, peterselie en de platgedrukte knoflook in de fazant.
  • 3. Leg de fazanten met de borst omhoog in de braadpan.
  • 4. Plaats de gesneden knoflook tussen de poten en rest van de fazant.
  • 5. Naar smaak peper en zout toevoegen.
  • 6. Schaaf de schil van de sinaasappel in lange dikke stroken, en leg deze over de borst.
  • 7. Wikkel de bacon om de borst van de fazant.
  • 8. Snij de sinaasappel door de midden, en knijp het sap over de fazant.
  • 9. Stop de andere helft in de holte van de fazant.
  • 10. Sprenkel de olijfolie en de bouillon over de fazant.
  • 11. Bak de fazant in 3½ tot 5 uur gaar op laag vuur. De fazant moet lekker mals zijn.

Serveer de fazant op een bord met de jus erover heen.