
Geflambeerde whisky tijgergarnalen
< 20 minuten
4 personen
Makkelijk
Grill

Let op: GEVAARLIJK (Lekker).
Ingrediënten
- 1000 gram Black Tiger garnalen
- 4 grote tenen knoflook, gepeld en fijn gesneden
- 120 gram boter
- 60 ml whisky
- Zeezout naar smaak toevoegen
- Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen
- Verse peterselie fijn gesneden als garnering
- Citroenschijfjes in plakjes of partjes als garnering
Bereiding
- 1. Was de garnalen goed met koud water.
- 2. Dep vervolgens de garnalen goed droog met keukenpapier.
- 3. Verwijder de darmen (achterkant van de garnaal insnijden en zwarte draad verwijderen.
- 4. Neem een flinke koekenpan en laat de boter op laag vuur smelten.
- 5. Voeg de knoflook toe en bak het ongeveer een minuut.
- 6. Voeg de garnalen en zet het vuur hoog en bak ze gedurende 3 tot 5 minuten totdat ze rosé zijn.
- 7. Voeg de whisky toe maar let wel op de pan vat vlam dus goed draaiende bewegingen maken met de pan.
- 8. Als de vlammen zijn gedoofd, meteen serveren met de knoflook whisky over de garnalen heen sprenkelen en de verse peterselie er over.
- 9. Nog zout en peper naar smaak toevoegen.
- 10. Serveren met citroenschijfjes of partjes, geroosterd brood, gemengde salade rijst of pasta.