Gegrilde Dry-Aged Cote de Boef

Gegrilde Dry-Aged Cote de Boef

Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

De mooie natuurlijke smaak van rijping komt goed naar voren bij dit gerecht.

Ingrediënten


Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Laat de steak zeker 1 uur op kamertemperatuur komen en verwarm de oven tot 200°C
  • 2. Snij de sjalotjes en plet de knoflook.
  • 3. Verwarm een middelgrote gietijzeren grillpan op groot vuur en voeg de olie toe.
  • 4. Bestrooi de steak aan beide zijden met wat zeezout en de zwarte peper
  • 5. Zorg dat de olie heel heet is en plaats dan de steak erin. De steak moet flink sissen!
  • 6. Draai de steak na 1,5 minuut 45 graden voor een mooi grillruitje. Grill nog 1,5 minuut en herhaal dit voor de andere zijde. Beide zijden van de steak moeten evenredig bruin zijn.
  • 7. Plaats de pan met de steak in de oven, gedurende 10-12 minuten voor een medium-rare Cote de Boeuf van 2000 gram.
  • 8. Haal de pan uit de oven en zet deze terug op het fornuis op klein vuur. Voeg de boter, tijm, knoflook en sjalotjes toe.
  • 9. Voeg de boter, tijm, knoflook en sjalotjes toe. Bedruip de steak af en toe met de boter.
  • 10. Als de knoflook en sjalotjes mooi glimmend bruin zijn, haalt u de steak uit de pan en bedek deze met aluminiumfolie en laat deze ongeveer 10 minuten rusten.
  • 11. Zorg dat het mengsel in de pan blijft, dit word opgewarmd zodra de steak klaar is.
  • 12. Snij de steak in plakken. Doe dit door loodrecht op het bot te snijden.
  • 13. Strooi er wat grof zeezout overheen.
  • 14. Serveer met de warme jus.
  • Eet smakelijk!