
Gegrilde Karbonades met appel bourbon glazuur
< 30 minuten
4 personen
Moeilijk
Pan

Karbonade met een lekker korstje. Een ware smaaksensatie door de combinatie met appel en Bourbon. Houd rekening met 12 tot 24 uur marineren.
Ingrediënten
- 4 karbonades
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1½ theelepel zeezout
- 1 theelepel versgemalen peper
- 1 theelepel knoflook poeder
- ½ theelepel paprika poeder
- 2 eetlepels olijfolie
Appel Bourbon glazuur
- 4 lichtzure, rijpe appels
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 60 gram donkere basterdsuiker
- 2 eetlepels schenkstroop
- 1 eetlepel boter
- Mespuntje zout
- 1 eetlepel boter
- Mespunt zout
- 6 eetlepels warm water
- Flinke scheut bourbon
Bereiding
- 1. Mix een schaal de suiker, zeezout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder en de olijfolie.
- 2. Smeer de karbonades in met het mengsel.
- 3. Leg de gekruide karbonades in een braadslede , afdekken met plastic folie en plaats het in de ijskast gedurende 12 tot 24 uur.
- 4. Haal de volgende dag de karbonades uit de ijskast en laat het geheel zo'n 30 minuten op kamertemperatuur komen.
- 5. Verwarm een grillpan (met deksel) en gril de karbonades 6 tot 8 minuten totdat ze bijna gaar zijn.
- 6. Smeer de karbonades aan beide zijden met Appel-Bourbon glaze. Gril de karbonades nog 2 minuten afgedekt met een deksel.
- 7. Herhaal dit meerdere malen zonder deksel en draai de karbonades elke 10 seconden totdat het glazuur dik wordt en de karbonades gaar zijn.
Appel Bourbon glazuur:
- 1. Was en schil de appels en pureer deze met een staafmixer of blender.
- 2. De suiker, basterdsuiker, stroop en de bourbon met 6 eetlepels warm water in een steelpannetje op laag vuur zetten. Laat de suiker oplossen.
- 3. Vervolgens het mengsel ongeveer 6 minuten laten koken.
- 4. Haal de pan van het vuur de boter en meng het zout en de gepureerde appels door het suikermengsel heen.