
Gegrilde broodjes Chorizo met zelfgemaakte Salsa
< 20 minuten
6 personen
Makkelijk
Grill

Pittige chorizo worst met een smaakvolle Zuid-Amerikaanse salsa.
Ingrediënten
4 grote pruimtomaten (ongeveer 1 pond), fijngehakt
2 middelgrote uien, fijngehakt
2 eetlepels fijngehakte koriander
1 teentje knoflook, gehakt
1 jalapeño pepers, zonder zaad en fijngehakt
2 eetlepels vers citroensap
Zout naar smaak toevoegen
12 knapperige broodjes
Extra virgin olijfolie
6 kleine chorizo-worsten*
* ook lekker in combinatie met de Spaanse Criollo worsten, deze zijn iets minder scherp qua smaak
2 middelgrote uien, fijngehakt
2 eetlepels fijngehakte koriander
1 teentje knoflook, gehakt
1 jalapeño pepers, zonder zaad en fijngehakt
2 eetlepels vers citroensap
Zout naar smaak toevoegen
12 knapperige broodjes
Extra virgin olijfolie
6 kleine chorizo-worsten*
* ook lekker in combinatie met de Spaanse Criollo worsten, deze zijn iets minder scherp qua smaak
Bereiding
- Meng in een middelgrote kom de tomaten, uien, koriander, knoflook, jalapeño en citroensap en breng op smaak met zout.
- Steek de BBQ of verwarm een grillpan voor.
- Bestrijk de broodjes met olijfolie en toast ze op de bbq of in de grillpan op matig vuur.
- Grill de chorizo rondom in ongeveer 20 minuten.
- Laat de chorizo een beetje afkoelen en snij ze elk op de diagonaal in 12 dunne plakjes.
- Doe op ieder broodje een paar plakjes chorizo en 1 eetlepel salsa
Eet smakelijk!
- Steek de BBQ of verwarm een grillpan voor.
- Bestrijk de broodjes met olijfolie en toast ze op de bbq of in de grillpan op matig vuur.
- Grill de chorizo rondom in ongeveer 20 minuten.
- Laat de chorizo een beetje afkoelen en snij ze elk op de diagonaal in 12 dunne plakjes.
- Doe op ieder broodje een paar plakjes chorizo en 1 eetlepel salsa
Eet smakelijk!