Gegrilde kwartel met balsamicosaus

Gegrilde kwartel met balsamicosaus

Snel en makkelijk recept met een kwartel. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. De kwartels een nacht voor gebruik uit de vriezer halen en in de ijskast rustig laten ontdooien
  • 2. Oven voor verwarmen op 220 graden
  • 3. Bind de kwartel met slagerstouw met een lengte van ongeveer 50 cm. Bind het slagerstouw zo vast dat de poten en de vleugels tegen de flank van de kwartel aan komen en knoop het uiteinde van het slagerstouw vast aan de nek. Laat de kwartel op kamertemperatuur komen.
  • 4. Dep de kwartel droog met keukenpapier en smeer deze dan in met olijfolie en wat zeezout
  • 5. Als de oven voorverwarmd is, de kwartel in een braadslede plaatsen met de borst naar boven
  • 6. Stukjes bleekselderij gebruiken zodat de kwartel goed blijft liggen terwijl deze word geroosterd. Houd rekening met 10-12 minuten om een mooie bruine kleur te krijgen
  • 7. Haal de kwartel uit de oven en laat hem los afgedekt met aluminium folie 10 minuten rusten

De saus:

  • 1. Zet een pan op middelhoog vuur
  • 2. Voeg de bleekselderij toe en de kippen bouillon. Breng het geheel aan de kook. Voeg de balsamicoazijn toe en laat inkoken tot een mooie sausdikte. Voeg halverwege nog wat van de vrijgekomen vleessappen van de kwartel toe.
  • 3. Zodra de saus aan de achterkant van een lepel blijft plakken is deze klaar

Serveer de kwartel op een bord en schenk wat van de saus erover. Eet smakelijk!