Gegrilde zwaardvissteak met salsa verde

Gegrilde zwaardvissteak met salsa verde

Prachtige steaks met een heerlijke salsa.

Ingrediënten


  • 4 zwaardvis steaks van circa 150 gram
  • 100 ml extra Virgin olijfolie
  • 4 ansjovis (uitgelekt )
  • 2 teentjes knoflook geplet
  • 1 bosje verse peterselie
  • 30 ml citroensap vers
  • 40 gram verse munt blaadjes
  • 40 gram verse basilicum
  • 1 theelepel citroen schil
  • 2 theelepels Dijon mosterd
  • Citroenschijfjes om erbij te serveren
  • Staafmixer of blender

Bereiding


  • 1. Neem een vuurvaste schaal doe hier een eetlepel extra Virgin olijfolie, citroensap en een geplette teen knoflook in.
  • 2. Leg de zwaardvis erin en naar smaak zeezout en vers gemalen zwarte peper toevoegen.
  • 3. De vis even goed omkeren zodat het mengsel goed kan intrekken.
  • 4. Afdekken met plastic folie en 10 minuten laten staan.
  • 5. Peterselie, munt, basilicum, ansjovis, citroenschil teentje knoflook in een blender.
  • 6. Even mixen en de mosterd, restant Virgin olijfolie en citroensap dan mengen tot een glad mengsel.
  • 7. Naar smaak nog zeezout en vers gemalen zwarte peper toevoegen.
  • 8. Leg de zwaardvis op een hete barbecue, aan iedere zijde 2 minuten bakken (medium), lakken met de overgebleven marinade.
  • 9. Serveer de zwaardvis op een bord en sprenkel er de salsa verde erover.
  • 10. Serveren met citroenschijfjes en een crouton salade.