Gegrilde zwaardvissteak met salsa verde
< 20 minuten
4 personen
Gemiddeld
BBQ
Prachtige steaks met een heerlijke salsa.
Ingrediënten
- 4 zwaardvis steaks van circa 150 gram
- 100 ml extra Virgin olijfolie
- 4 ansjovis (uitgelekt )
- 2 teentjes knoflook geplet
- 1 bosje verse peterselie
- 30 ml citroensap vers
- 40 gram verse munt blaadjes
- 40 gram verse basilicum
- 1 theelepel citroen schil
- 2 theelepels Dijon mosterd
- Citroenschijfjes om erbij te serveren
- Staafmixer of blender
Bereiding
- 1. Neem een vuurvaste schaal doe hier een eetlepel extra Virgin olijfolie, citroensap en een geplette teen knoflook in.
- 2. Leg de zwaardvis erin en naar smaak zeezout en vers gemalen zwarte peper toevoegen.
- 3. De vis even goed omkeren zodat het mengsel goed kan intrekken.
- 4. Afdekken met plastic folie en 10 minuten laten staan.
- 5. Peterselie, munt, basilicum, ansjovis, citroenschil teentje knoflook in een blender.
- 6. Even mixen en de mosterd, restant Virgin olijfolie en citroensap dan mengen tot een glad mengsel.
- 7. Naar smaak nog zeezout en vers gemalen zwarte peper toevoegen.
- 8. Leg de zwaardvis op een hete barbecue, aan iedere zijde 2 minuten bakken (medium), lakken met de overgebleven marinade.
- 9. Serveer de zwaardvis op een bord en sprenkel er de salsa verde erover.
- 10. Serveren met citroenschijfjes en een crouton salade.