
Geroosterde karbonade met basilicumboter en pompoen
< 50 minuten
4 personen
Gemiddeld
Grill

Echte Hollandse karbonades met een fris tintje.
Ingrediënten
- 4 karbonades à 250 gram
- 120 gram zachte boter
- 1 klein sjalotje, fijn gesneden
- 1 kilo pompoen gesneden zonder zaadjes
- 1 kleine rode ui gesneden
- 3 medium tomaten, zonder zaadjes gesneden
- ¼ bosje basilicum gesneden
- 2½ theelepel zeezout
- 1½ theelepel versgemalen peper
Bereiding
- 1. Meng de boter, basilicum en het sjalotje , 1 theelepel zeezout en een ½ theelepel peper in een kleine schaal.
- 2. Dek de boter af met plastic folie en laat deze 48 uur in de ijskast staan.
- 3. Verwarm een grill pan op halfhoog vuur.
- 4. Neem een grote schaal en meng hier de pompoen, rode ui en de tomaten in , voeg 1 theelepel zeezout en ½ theelepel peper toe.
- 5. Bak het geheel plus minus 10 tot 12 minuten totdat het zacht en lichtbruin is om de 5 minuten even omroeren.
- 6. Overscheppen in een serveerschaal en 2 eetlepels van de basilicumboter er door heen mengen, dan afdekken met aluminiumfolie zodat deze warm blijft.
- 7. Besprenkel de karbonades met het restant van het zout en peper.
- 8. Smeer elke karbonade in met een volle eetlepel van de basilicum boter.
- 9. Braad de karbonades tussen 8 en 10 minuten totdat een kerntemperatuur van 67-70°C in het dikste gedeelte van de karbonade aangeeft.
- 10. Voor het uit serveren nog even 5 minuten laten rusten alvorens uit te serveren met de pompoen.