
Geroosterde zeebaars met gember-citroen saus
< 30 minuten
4 personen
Gemiddeld
Oven

Zeebaars in combinatie met een frisse marinade. Houd rekening met iets meer voorbereidingstijd als je met de hele zeebaars werkt.
Ingrediënten
- 4 stuks zeebaarsfilet of 2 hele zeebaarzen
- 60 ml limoensap
- 40 ml sojasaus
- 30 gram vers gehakte koriander
- 30 gram geschilde gehakte gember
- 50 ml olijfolie
- Zeezout naar smaak toevoegen
- Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen
Bereiding
- 1. Verwarm de oven voor op 240°.
- 2. Meng de limoensap, sojasaus, koriander, gember en 30 ml olijfolie in een schaal.
- 3. Naar smaak zeezout en versgemalen zwarte peper toevoegen.
- 4. Gebruik de overgebleven olijfolie om een vuurvaste schaal in te smeren.
- 5. Leg de zeebaars in de schaal, naar smaak peper en zout toevoegen.
- 6. Besprenkel iedere makreelfilet met een halve eetlepel met het gemaakte mengel.
- 7. Zet de schaal in de oven gedurende zo'n 12 minuten.
- 8. Besprenkel het laatste restje van het gemaakte mengsel over de filets en uitserveren.