Gildehoen vleugels met Honing-Gembersaus

Gildehoen vleugels met Honing-Gembersaus

Weer een lekkere variatie met kippenvleugels. Lekker zoet, met een klein pitje erin. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • 1,5 – 2 kilo Gildehoen kippenvleugels
  • 5 lente-uitjes, fijn gesneden
  • 5 eetlepels honing
  • 2 eetlepels ketjap (zoet)
  • 1 rode Spaanse peper gesneden
  • 1 tot 2 cm vers geraspte gember
  • 4 tot 5 takjes tijm zonder blaadjes

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Meng alle ingrediënten in schaal tot een gladde marinade.
  • 2. Leg de kippenvleugels naast elkaar in een grote braadslede, giet de marinade erover heen en dek het af met plastic folie en plaats het in de ijskast en laat dit 24 uur staan.
  • 3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • 4. Verhit de grillpan en bak de vleugels circa 15 tot 20 minuten. Zorgen dat ze goed bruin zijn en dat de vleessappen eruit komen als je er met een prikker insteekt.
  • 5. Afbakken in de oven op 180° ongeveer 10 tot 15 minuten.