Hartige Poffertjes met zalm

Hartige Poffertjes met zalm

Een heerlijk voorgerechtje. Houd rekening met 48 uur pekelen. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • 4 zalmsteaks
  • 500 gram bruine basterd suiker
  • 1 kg grof zeezout
  • 1 theelepel vanille suiker
  • 1 stuks ui
  • ½ bosje dille
  • 1 theelepel rode peper korrels
  • 700 gram aardappels (kruimig)
  • 5 stuks eieren
  • 50 gram bloem
  • 60 gram boter
  • 1 blikje ansjovis (ortiz)
  • 200 gram crème fraiche
  • Zwarte peper
  • limoen
  • Bieslook

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Meng de basterdsuiker met het zeezout, en de vanille suiker, cutter de ui (schoon) met de dille tot een papje en meng deze met de pekel.
  • 2. Smeer de zalm geheel in met dit mengsel en laat zo 48 uur afgedekt pekelen in de koelkast. Haal hierna uit de pekel, spoel schoon met koud water en maak goed droog.
  • 3. Hak de dille met de rode peperkorrels fijn en smeer dit op de zalm, vacumeer en laat zo nog minimaal 1 nacht in de koeling marineren.
  • 4. Gaar de aardappels in de schil op de barbecue op indirecte hitte totdat deze geheel gaar zijn, verwijder de schil.
  • 5. Splits ondertussen de eieren. Zeef de bloem en meng deze door het aardappelkruim. Smelt de boter en meng deze door het geheel, voeg de eidooiers toe en meng goed.
  • 6. Giet de olie van de ansjovis en snijd deze uiterst fijn, meng de ansjovis door de aardappelmassa, breng het geheel op smaak met iets peper.
  • 7. Klop het eiwit in de keukenmachine luchtig met een snufje zout. Meng de eiwitten voorzichtig met de aardappelmassa.
  • 8. Bak van het beslag in een poffertjespan in iets boter de poffertjes aan beide kanten snel bruin zodat ze vanbinnen nog helemaal gaar zijn.
  • 9. Klop de crème fraîche dik en breng op smaak met iets zout, limoensap en zwarte peper. Snijd de bieslook ragfijn.
  • 10. Snijd dunne plakjes van de zalm en rol deze op, verdeel over een grote schaal. Leg hier de poffertjes tussenin, schep kleine quenelles van de opgeklopte crème fraîche met zwarte peper en leg deze speels tussen de poffertjes en de zalm in.
  • 11. Garneer met een paar partjes limoen en de fijngesneden bieslook.