
Hertenbiefstuk met bosbessen, sjalotjes en rode wijn
< 20 minuten
4 personen
Gemiddeld
Grill

Heerlijk gerecht om ook eens hert in de zomer te maken.
Ingrediënten
- 800 gram hertenbiefstuk
- 5 gedroogde jeneverbessen
- 4 sjalotjes fijn gesneden
- 1 teentje knoflook, gepeld en fijn gesneden
- 200 gram verse bosbessen
- Klein handje verse tijm zonder steel
- Olijfolie extra virgin
- Zeezout
- Versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepels boter
- Glas rode wijn
Bereiding
- 1. Doe de tijm en de jeneverbessen in een vijzel met flink wat versgemalen peper en zeezout en stamp dit goed (kan ook met een stafmixer).
- 2. Voeg er 2 flinke scheuten olijfolie aan toe.
- 3. Dep het hertenbiefstuk droog met keukenpapier en smeer de mix op de hertenbiefstuk.
- 4. Zet een grillpan op hoog vuur. Grill de biefstuk in 3 minuten aan beide zijden mooi bruin.
- 5. Haal de hertenbiefstuk uit de pan en laat het 4 minuten afgedekt rusten.
- 6. Zet de pan op laag vuur en doe een flinke scheut olijfolie in de pan.
- 7. Voeg de sjalotjes en de knoflook toe en meng dit rustig totdat het glazig word.
- 8. Zet het vuur nu hoog en voeg de wijn toe. Laat tot de helft inkoken.
- 9. Voeg bosbessen toe en laat het 4 minuten rustig sudderen.
- 10. Haal de pan van het vuur, voeg de boter toe en meng alles goed door elkaar tot het een mooi, glad mengsel is.
- 11. Naar eigen inzicht op smaak brengen.
Snij de hertenbiefstuk in partjes van 2 cm en doe de overgebleven jus over de hertenbiefstuk met een lepel en serveer deze met bijvoorbeeld broccoli of andere groene groentes.