
Honey roasted varkensfilet
> één uur
4 personen
Gemiddeld
Oven

Geniet van de zoete verleiding van onze honey-roasted varkensfilet. Met eenvoudige stappen tover je dit smaakvolle gerecht op tafel, waarbij de zoete honing-karamelisatie het varkensvlees tot in perfectie omhult.
Ingrediënten
- 1250 gram varkensfilet braadstuk
- 1/4 kop honing
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 1/2 theelepel tijm
- 1/2 kop kippen bouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- Verse peper en zeezout naar smaak
Bereiding
- 1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
- 2. Kruid het varkensvlees en plaats in een braadslee.
- 3. Meng de honing, sinaasappelsap, olie en tijm in een schaaltje.
- 4. Giet over het varkensvlees.
- 5. Voeg de kippenbouillon toe in de braadslee.
- 6. Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 65 graden Celsius (45-60 minuten).
- 7. Regelmatig insmeren met het honingmengsel.
- 8. Giet de jus in een sauspan en reduceer tot het is verdikt.
Serveertips:
- Serveer in plakken en giet de saus erover.