
Iberico nek met zoete aardappel
> 3 uren
6 personen
Gemiddeld
BBQ

Gaar Iberico nekrollade met zoete aardappels en bietjes op de barbecue, geserveerd met munt-limoen kwark en granaatappelpitjes. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 1 stuks Iberico nek
- 500 gram zoete aardappel
- 500 gram gekookte rode biet
- 1 stuk granaat appel
- 1 dl kwark
- Munt
Overige benodigdheden:
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Haal het vlees uit de verpakking en laat het een uur op kamertemperatuur komen.
- 2. Snij het vlees aan de lange kant op de helft in tot je het kunt “openklappen”.
- 3. Rol het vlees op en bind het op met slagerstouw, of zet het vlees vast met cocktailprikkers.
- 4. Smeer de rollade van Iberico nek in met grof zeezout en gemalen zwarte peper.
- 5. Pak de rollade in met slagerspapier en hierna met aluminiumfolie.
- 6. Laat de rollade indirect garen in de barbecue op een temperatuur van 150 graden Celsius gedurende 4 uur.
- 7. Laat het laatste uur de zoete aardappels in de schil mee garen.
- 8. Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken en verdeel deze in een platte schaal. Schil de rode bietjes en snijd deze in grove stukken en leg deze tussen de zoete aardappel.
- 9. Roer de kwark los en meng hierdoor een klein beetje zout, fijngesneden munt en limoensap doorheen.
- 10. Pak de rollade uit. Braad boven directe hitte op het rooster in de barbecue rondom goudbruin en knapperig.
- 11. Snijd de rollade in plakken en leg deze in de schaal op de zoete aardappel en bietjes.
- 12. Verdeel de kwark over het gerecht. Maak het af met het vruchtvlees/pitjes uit de granaatappel en een paar blaadjes munt.