Kalfsoester met groene peper

Kalfsoester met groene peper

Kalfsoester met groene peper. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • 4 kalfsoesters á 150 gram
  • 1 citroen
  • Snufje zout
  • 4 knoflookteentjes
  • Twee takjes met tijm
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1,5 eetlepel groene peper
  • 1 kopje Kalfsfond
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 1 theelepel brandenwijn
  • 4 takjes fijngesneden peterselie

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Bestrooi de kalfsoester met wat zout, fijngesneden knoflook, geraspte citroenschil en takjes tijm.
  • 2. Zet de kalfsoesters weg in de koelkast voor een uur en laat daarna weer op kamertemperatuur komen.
  • 3. Marineer aan beiden kanten de kalfsoesters net voor het koken met wat bloem.
  • 4. Bak de steaks met olijfolie op middelhoog vuur lichtbruin, ongeveer 4 minuten per kant.
  • 5. Laat de steaks rusten op een bord met aluminiumfolie erover.
  • 6. Veeg de koekenpan schoon en voeg vervolgens de boter en in blokjes gesneden sjalotjes toe. Bak ongeveer 3 minuten.
  • 7. Voeg vervolgens de peperkorrel en de kalfsfond toe en laat ongeveer 2 tot 3 minuten sudderen.
  • 8. Voeg al roerend de crème fraîche en de brandenwijn toe.
  • 9. Laat de jus sudderen tot de saus een beetje indikt.
  • 10. Serveer de kalfsoesters met de saus erover. Bestrooi de saus met peterselie en sjalotjes.