
Kalfsoester met groene peper
< 30 minuten
4 personen
Gemiddeld
Pan

Kalfsoester met groene peper. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Bestrooi de kalfsoester met wat zout, fijngesneden knoflook, geraspte citroenschil en takjes tijm.
- 2. Zet de kalfsoesters weg in de koelkast voor een uur en laat daarna weer op kamertemperatuur komen.
- 3. Marineer aan beiden kanten de kalfsoesters net voor het koken met wat bloem.
- 4. Bak de steaks met olijfolie op middelhoog vuur lichtbruin, ongeveer 4 minuten per kant.
- 5. Laat de steaks rusten op een bord met aluminiumfolie erover.
- 6. Veeg de koekenpan schoon en voeg vervolgens de boter en in blokjes gesneden sjalotjes toe. Bak ongeveer 3 minuten.
- 7. Voeg vervolgens de peperkorrel en de kalfsfond toe en laat ongeveer 2 tot 3 minuten sudderen.
- 8. Voeg al roerend de crème fraîche en de brandenwijn toe.
- 9. Laat de jus sudderen tot de saus een beetje indikt.
- 10. Serveer de kalfsoesters met de saus erover. Bestrooi de saus met peterselie en sjalotjes.