
Kalkoenfilet Texas-style
> 2 uren
4 personen
Gemiddeld
BBQ

Breng de smaak van Texas naar je eigen keuken met ons recept voor Kalkoenfilet Texas-style. Ontdek de perfecte balans tussen malse kalkoenfilet en de robuuste smaken van Texas barbecuekruiden. Met eenvoudige stappen creëer je een smaakvol gerecht dat de essentie van het zuiden op je bord brengt.
Ingrediënten
- 1 kalkoen filet van circa 1000 gram
- 15 gram paprika poeder
- 15 gram bruine suiker
- 1 theelepel knoflookpoeder (circa 5 gram)
- 1 theelepel uienpoeder (circa 5 gram)
- ½ theelepel chilipoeder (circa 2,5 gram)
- ¼ theelepel kruidnagel ( circa 125 gram)
- ¾ theelepel vers gemalen zwarte peper (4,25 gram)
- Zeezout naar smaak toevoegen
- 225 gram hout snippers (Whiskey of Eiken)
Bereiding
- 1. De houtsnippers goed laten weken in water, minimaal een 1 uur. De houtsnippers moeten echt doorweekt zijn met water.
- 2. Neem een schaaltje en meng daar alle specerijen goed door elkaar.
- 3. Smeer de kalkoen filets hiermee in.
- 4. Plaats de houtsnippers boven de hete kolen.
- 5. Zet links van de barbecue een wegwerp aluminium bakje, en doe hier 2 kopjes water in.
- 6. Leg de kalkoenfilet op de barbecue en laat deze een kleine 2 uur met dichte deksel (indirect) garen.
- 7. De kalkoenfilets halverwege de gaar tijd omdraaien.
- 8. Hou een kerntemperatuur aan van 70 graden Celsius