Lams Tandoori met taboulé

Lams Tandoori met taboulé

Een pittige lamsschenkel met een frisse salade. Dit hoofdgerecht wil je op je bord hebben. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten



Voor de couscous:

  • 100 gram couscous
  • 1 stuks komkommer
  • 2 stuks tomaat
  • 1 stuks rode paprika
  • 1 stuks rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel gesneden munt
  • 1 eetlepel gesneden koriander
  • 1 stuks limoen

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Smeer de lamsschenkels in met een mengsel van de yoghurt, knoflookpoeder, paprikapoeder, harissa en zout en hang deze m.b.v. vleeshaken bovenin de barbecue op een temperatuur van 160 graden Celsius, laat zo gedurende 4 uur garen.
  • 2. Giet 2 dl kokend water op de couscous en laat zo afgedekt 5 minuten staan en roer hierna met een vork los. Snijd van de komkommer, tomaat en paprika kleine brunoise zonder de zaadlijsten mee te snijden en meng dit met de couscous.
  • 3. Snipper de rode ui en plet en wrijf de knoflook fijn, meng dit met de couscous. Voeg de munt en koriander toe en breng op smaak met limoensap, zout en peper.
  • 4. Laat de taboulé zo afgedekt in de koeling staan en alle smaken intrekken totdat het lamsvlees gaar is en van het bot valt.
  • 5. Leg dan de schenkels op de taboulé in een grote platte schaal.