Lamshaas met whiskey en ahornsiroop

Lamshaas met whiskey en ahornsiroop

Lamshaas op z'n Amerikaans. Lekker zoet en stevig van smaak. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • Ca. 800 gram Nieuw-Zeelandse lamshaas
  • 125 ml ahornsiroop
  • 75 ml whisky
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 1 sjalotje fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden.
  • 1 vers takje tijm
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Voeg in een schaal de ahornsiroop, whisky en tijm. Meng het geheel met de lamshaas, dan goed afdekken en 2 uur in de ijskast zetten om te marineren.
  • 2. Haal het vlees uit de marinade, en bewaar de marinade. Tijm takje eruit halen.
  • 3. Bak de lamshaas in de olie en boter zo'n 2 minuten aan beide zijden (medium-rare). Voeg zout en peper toe naar smaak. Uit de pan halen op een bord leggen, afgedekt met aluminiumfolie.
  • 4. Bak in dezelfde koekenpan de sjalotjes en de knoflook. Voeg de rest van de marinade toe en laat het indikken tot een stroopachtige saus. Eventueel nog zout en peper toevoegen. Leg de lamshaas terug in de pan en zorg dat deze doordrenkt word met saus.
  • 5. Serveer de lamshaas in plakken en serveer eventueel met puree en erwten.