Lamsschenkels met tomaten en rozemarijn
> 2 uren
4 personen
Gemiddeld
Oven
Lamsschenkels low en slow bereidt zijn een ware smaaksensatie. Heerlijk gekruid met dit recept
Ingrediënten
Ingrediënten: (voor 4 personen)
4 lams achterschenkels
1 blik (400g) tomatenblokjes
1 grote ui, gesneden
2 liter kippenbouillon
15 gram basterdsuiker
150 gram koude boter, in blokjes gesneden
250 ml rode wijn
45 ml olijfolie
45 ml rode wijnazijn
30 ml plantaardige olie
2 laurierblaadjes
4 takjes rozemarijn
Zee zout naar smaak toevoegen
Bereiding
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°
- Neem een koekenpan en voeg de plantaardige olie
- Bestrooi de schenkels met zout naar smaak
- Bak de schenkels aan alle zijden bruin
- Vervolgens neem je een braadpan met deksel die ook ovenbestendig is
- Verwarm de pan met de olijfolie en voeg de ui en knoflook toe, bakken totdat ze goudbruin zijn
- Voeg de wijn toe aan de kook brengen, in laten koken tot een ⅔ van de wijn
- Voeg de bouillon, tomaten, rozemarijn en de laurierblaadjes toe
- Laten sudderen en dan de schenkels toevoegen
- Deksel op de pan en in de oven plaatsen, gedurende een uur of 2
- Zorg wel dat er voldoende vocht is anders kopje water toevoegen
- Het vlees moet mals zijn en zowat van het bot vallen
- Leg de schenkels in een vleesschaal
- Breng de gesmoorde bouillon aan de kook, eventueel het drijvend vet afschuimen
- Laten indikken totdat het een jusachtige saus
- Klop de boter door de saus en voeg de suiker, de azijn en proef of er het op smaak is
- Schenk de saus over de schenkels, bovenop paar takjes rozemarijn lekker met worteltjes en puree