Maple Syrup Sinaasappel Zalmfilet
Ingrediënten
Ingredienten voor 8 personen:
1500 gram zalmfilet met vel in porties gesneden
Pekelbad
1 liter koud water
¼ liter maple syrup
110 gram bruine basterdsuiker
100 gram grof zout
1 sinaasappelschil
Voor de sinaasappellak:
120 ml maple syrup
60 ml sinaasappelsap
Extra benodigdheden:
Pelletsmoker
Mountain Maple Pellets
Bastingkwast
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor het pekelbad in een glazen ovenschaal en roer doorelkaar tot het zout is opgenomen.
Leg de zalm in het pekelbad, dek af met huishoudfolie en zet minimaal 8 uur in de koelkast.
Haal de zalm uit het pekelbad, leg op een bakrooster in een lekbak en zet weer minimaal 8 uur in de koelkast.
Mix de siroop met het sinaasappelsap.
Stel de pelletsmoker in op een temperatuur van 75 graden en rook de zalm met de huid naar beneden 3 a 4 uur. Smeer elk uur in met het sinaasappel-siroop mengsel.
Bij een kerntemperatuur van 63 graden is de zalm klaar om uit te serveren