
Mergpijpjes in eigen vinaigrette
< 40 minuten
4 personen
Gemiddeld
BBQ

Geroosterde mergpijpjes met knoflook, tijm en krokant gegrild brood, een rijke BBQ-delicatesse met een elegante twist. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Leg de mergpijpjes op een grote schaal en breng op smaak met zout, gehakte knoflook, geritste tijm, geplette witte peperkorrels.
- 2. Laat het zo in de barbecue op het rooster boven directe hitte bakken totdat het merg begint te pruttelen. Haal van het vuur en houd warm.
- 3. Snijd van de plakken brood driehoekjes zonder de korst en smeer deze aan beide kanten in met een mengsel van gesmolten boter en geplette knoflook.
- 4. Rooster aan beide kanten van het brood een ruitmotief op een hete grillplaat in de barbecue.
- 5. Leg de mergpijpjes op een grote plank en steek hier het brood tussen.
- 6. Serveer bij ieder mergpijpje een klein lepeltje.
- 7. Garneer met krulpeterselie.