Mergpijpjes in eigen vinaigrette

Mergpijpjes in eigen vinaigrette

Geroosterde mergpijpjes met knoflook, tijm en krokant gegrild brood, een rijke BBQ-delicatesse met een elegante twist. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • 4 stuks mergpijp lang in de lengte gezaagd
  • 1 teen knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 5 stuks witte peper korrels
  • 1 stuks casinobrood gesneden
  • 200 gram boter
  • 2 stuks knoflook tenen
  • Krulpeterselie
  • Zeezout

Bereiding


Zo bereid je dit recept!


  • 1. Leg de mergpijpjes op een grote schaal en breng op smaak met zout, gehakte knoflook, geritste tijm, geplette witte peperkorrels.
  • 2. Laat het zo in de barbecue op het rooster boven directe hitte bakken totdat het merg begint te pruttelen. Haal van het vuur en houd warm.
  • 3. Snijd van de plakken brood driehoekjes zonder de korst en smeer deze aan beide kanten in met een mengsel van gesmolten boter en geplette knoflook.
  • 4. Rooster aan beide kanten van het brood een ruitmotief op een hete grillplaat in de barbecue.
  • 5. Leg de mergpijpjes op een grote plank en steek hier het brood tussen.
  • 6. Serveer bij ieder mergpijpje een klein lepeltje.
  • 7. Garneer met krulpeterselie.