Mini Kipfilet Rollade

Mini Kipfilet Rollade
Maak in een handomdraai zelf een heerlijke kiprollade

Ingrediënten

Mini kip rollade: 1-2 personen
1 dubbele kipfilet
75 gr ricotta
50 gr spinazie
4 tk tijm
15 gr mosterd naar eigen smaak
30 gr mozzarella
2 el rub naar eigen smaak
zeezout
zwarte peper
25 gr roomboter

Bereiding

1: Ontdooi de kipfilet in de koelkast
2: Leg een stukje plastic op een plank met daarop de kipfilet en daarop ook weer plastic
3: Geef de kipfilet nu een paar goede klappen met de onderkant van een pan bijvoorbeeld zodat de kipfilet wat platter wordt
4: Bak de verse spinazie kort in de pan en bewaar even apart
5: Besmeer de kipfilet met de ricotta, zout, peper en mosterd
6: Verdeel de spinazie en de geritste tijm eroverheen
7: Rol de kipfilet nu op tot een soort mini rollade en steek hem even dicht met een paar cocktail prikkers
8: Knip 6 gelijke stukjes opbindtouw. Schuif elk touwtje voorzichtig onder de rollade en knop ze strak dicht. Verwijder nu de cocktail prikkers
9: Doe de rub in een bakje of diep bord en rol hierin de rollade helemaal in
10: Smelt de roomboter in de pan en bak hierin de rollade goudbruin. Doe de deksel erop en laat de rollade nog even nagaren op laag vuur. De kiprollade is gaar wanneer er een temperatuur is bereikt van 70-72C°
11: Snij de kip rollade tussen de touwtjes door in stukken. Verwijder eventueel de touwtjes
12: Wanneer je de kip rollade op de gourmet wilt gebruiken bak hem dan net niet helemaal gaar maar hou een kerntemperatuur aan van 58-60 C°. Snij hem in stukken en bak/grill hem af op de gourmet
13: Eet smakelijk!