
Ossenstaart met gestoofde ui
> 3 uren
4 personen
Moeilijk
BBQ

Langzaam gegaarde ossenstaart met gestoofde ui en rijke rode wijnjus, een hartig BBQ-gerecht voor liefhebbers van stoofvlees. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 1 kg ossenstaart gezaagd
- 1 stuks ui
- 1 stuks peen
- 1 teen knoflook
- 2 takjes tijm
- 1 blaadje laurier
- 1 theelepel tomatenpuree
- 2 dl rode wijn
- 4 stuks grote witte ui
- Grof zeezout
- Peper
- Grove mosterd
- Kervel
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Leg de ossenstaarten in een diepe ovenschaal en bak deze goudbruin in een hete barbecue van 180 graden Celsius gedurende plusminus 15 minuten.
- 2. Snijd ondertussen de ui, peen en knoflook grof en voeg deze toe.
- 3. Bak dit nog een paar minuten mee met de ossenstaart in de schaal.
- 4. Voeg de tijm en laurier toe en roer de tomatenpuree door het geheel en bak nog een aantal minuten door.
- 5. Blus af met de rode wijn en doe het geheel in een grote skillet en zet net onder met water.
- 6. Laat zo afgedekt plusminus 3 uur stoven op de barbecue van 160 graden Celsius totdat het vlees van het bot valt.
- 7. Haal de stukjes ossenstaart uit het stoofvocht en pluk hier het vlees grof vanaf.
- 8. Passeer het kookvocht door een fijne zeef en kook in tot een dikke jus.
- 9. Meng de jus door het vlees en breng op smaak met zout, peper en grove mosterd.
- 10. Gaar ondertussen de uien op een laag grof zeezout, laat iets afkoelen en snijd het kapje van de ui.
- 11. Hol de ui uit en draai dit tot een compote in de keukenmachine.
- 12. Zet op ieder bordje in iets grof zeezout een uitgeholde ui en schep hier iets van de compote in. Schep hier de ragout van ossenstaart op. Leg het kapje van de ui er schuin op en garneer met kervel.