
Pizza met Bavette, spicy pompoen en Za'atar
< 40 minuten
2 personen
Gemiddeld
BBQ/oven

De Herfst Challenge 2023 recept van Papi Pizza
Ingrediënten
Bereiding
- 1. Snijd de pompoen in blokjes van 1 cm, bestrooi deze met olijfolie, zout, za'atar en gerookte paprika. Rooster deze beetgaar in de oven (200) of BBQ.
- 2. Snij de ui in dunne ringen, doe hier een snuf zout en sap van een halve limoen overheen.
- 3. Wrijf de bavette in met olijfolie, peper & zout en gaar deze indirect tot 48 graden kerntemperatuur, grill vervolgens op hoog vuur tot 52 graden en laat vervolgens 20 minuten rusten en snijd in dunne plakjes.
- 4. Maak de dip door Creme Fraiche, gerookte paprika. zout en olijfolie door elkaar te roeren.
- 5. Vorm de pizza en beleg deze met tomatensaus, mozzarella, pompoen en een snufje za'atar bak deze vervolgens af.
- 6. Beleg de pizza met plakjes picanha, rode ui en serveer met de crème fraîche.