Pizzabollen
Artikelnummer: 7019Op voorraad
- Niet tevreden, geld terug garantie
- Voor 11:00 besteld, dezelfde avond in huis
- Gratis verzending in NL v.a. €75,-
- 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
ELKE PIZZA BEGINT MET EEN GOEDE BODEM
We gebruiken voor onze handgemaakte pizzabollen een blend van verschillende bloemsoorten van de Italiaanse molen Dallagiovanna en onze eigen zuurdesem cultuur: Papi.Dit resulteert in een ambachtelijk, smaakvol deeg voor een pizza met een krokante bodem en luchtige korst. Wij maken het deeg, jij doet de rest.
Wat maakt onze pizzabollen uniek?
- Natuurlijke desemcultuur, zonder commercieel gist- Licht verteerbaar door desem en bereidingsproces van meer dan 36 uur
- Door de hoge hydratatie van het deeg geschikt voor zowel de oven thuis als een echte houtoven
- Geen smaakversterkers, e-nummers of toevoegingen
1 Ontdooien
Wrijf de deegbol in met water en leg deze in een bakje met folie in de koelkast voor ongeveer 10 uur. Minder tijd? Op kamertemperatuur duurt het ongeveer 4 uur voordat je aan de slag kunt met je pizza.Tip: smeer een beetje olijfolie in het bakje om de de deegbal er makkelijker uit te halen.
2 Rijzen
Haal het bakje uit koelkast en laat de bal 2 tot 4 uur op kamertemperatuur afgedekt rijzen of tot de bal ongeveer 30% groter is geworden.Tip: zuurdesem is een natuurproduct, dus maak je niet te druk wanneer het deeg iets warmer, kouder, groter of kleiner is.
3 Vormen
Leg een handje bloem of semolinameel op je aanrecht en strooi ook een beetje op de deegbol.Leg nu de deegbal met de bolle kant naar boven op het meel en duw van het midden van de bal naar buiten met je vingertoppen tot je een mooie rand overhoudt.
Nu kun je het deeg rekken, strekken, of uitrollen tot ongeveer 30 cm. Klop overtollig bloem goed af.
Tip: zit het deeg vast in het bakje, schuif dan een spatel bedekt met meel onder de bal tot deze loskomt
4 Bakken
Beleg je pizza met jouw favoriete toppings en bak deze in een pizzaoven (350 °C - 5 min) of normale oven (240 °C - 8 min) met een pizzasteen af.Tip: strooi een beetje semolina over je pizzaschep voordat je de pizza erop schuift
Je haalt de bollen s’ochtends uit de vriezer, en je legt ze afgedekt in de koelkast. Binnen 8 uur zijn ze volledig ontdooid en kun je ze vervolgens na een uurtje op kamertemperatuur gebruiken of nog 2 dagen in de koelkast laten voor later gebruikt. Heb je geen 8 uur de tijd? Laat dan het pizzadeeg ongeveer 3 á 4 uur op kamertemperatuur ontdooien.
Boven de 4 graden worden de natuurlijke gisten in het deeg wakker en zullen ze dus actief worden om de bollen te laten rijzen. Let wel op dat je het pizzadeeg niet te ver laat doorrijzen (meer dan 70% groei) want dan wordt het uitrollen een uitdaging. Toch te ver? Bol het deeg dan voorzichtig opnieuw op en laat het minimaal 2 uur op kamertemperatuur rusten.
Herkomst | Nederland |
---|---|
Ingrediëntendeclaratie | Tipo 0.0 bloem, Tipo 1 bloem, water, zuurdesem, olijfolie |
Opslagconditie | Diepvriesproduct ≤ -18ºC |
SKU | 7019 |