
Porchetta all’aglio
> één uur
4 personen
Gemiddeld
BBQ/oven

Een smakelijke eye-catcher op de BBQ. Hou rekening met genoeg garingstijd.
Ingrediënten
- 1 Porchetta of buikspek met zwoerd
- 2 eetlepels hele zwarte peperkorrels
- 3 eetlepels hele venkelzaad
- 1 eetlepel gemalen rode peper
- 3 eetlepels fijngehakte rozemarijn, salie en tijm
- 12 teentjes knoflook
- Grofzout
- 2 theelepels bakpoeder
Bereiding
- 1. Kerf het zwoerd kruislings met een scherp mes.
- 2. Verhit de peperkorrels en venkelzaad in een kleine koekenpan op middelhoog vuur tot ze lichtbruin en aromatisch zijn, ongeveer 2 minuten. Maal het fijn.
- 3. Kruid het vlees royaal met zout en bestrooi met gemalen peper en venkel, rode peper, gehakte kruiden, en knoflook. Druk de kruiden goed in het vlees.
- 4. Rol de buik strak op en bind dit op met slagerstouw. Meng 2 eetlepels zeezout met 1 theelepel bakpoeder. Wrijf het mengsel over de volledige oppervlakte van de porchetta.
- 5. Verhit oven of barbecue tot 140° C. Plaats het varkensvlees op het rooster en plaats hieronder een braadslee. Gaar het stuk tot een kerntemperatuur van 60 graden, iedere 30 minuten insmeren met het druipvet.
- 6. Verhoog temperatuur tot 250° C en grill tot de zwoerd 'blaren trekt', ongeveer 20 minuten. De gewenste kerntemperatuur van het vlees is 68 graden.
- 7. Onder een tentje van folie 15 minuten laten rusten.