Poussin met zoete aardappel
< 50 minuten
4 personen
Makkelijk
Oven
Lekker fris recept met de krielkip. De jonge en kleinere kip is zeer mals en heeft toch lekker veel smaak van zichzelf.
Ingrediënten
- 2 stuks Poussin á 400 gram
- 4 zoete aardappelen, gewassen
- 2 eetlepels knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- ¼ theelepel gemalen komijn
- ¼ theelepel gemalen kaneel
- 1 à 2 bundeltjes waterkers
- Zeezout
- Vers gemalen peper
- Limoensap
Bereiding
- 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
- 2. Doe de poussins in een braadslede en sprenkel er 1 eetlepel olie over.
- 3. Snij de ongeschilde gewassen aardappelen in blokjes van ongeveer 2½ cm en leg deze in een andere braadslee. Voeg de komijn, kaneel, zeezout en de versgemalen peper toe.
- 4. Besprenkel met de andere eetlepel olie en schud om alles goed door elkaar.
- 5. Zet beide braadsledes in de oven gedurende 45 minuten.
- 6. Serveer de kippen apart op een bedje van waterkers. Breng alles op smaak met peper en zout en een beetje limoensap.
Eet smakelijk!