
Roasted picanha steaks met pompoen
> één uur
6 personen
Gemiddeld
Oven

Een picanha eerst garen en daarna in steaks grillen is snel én lekker
Ingrediënten
- 1 Picanha van ongeveer 1,5 kilo
- 1 ui fijngesneden
- 1 geschilde pompoen van ongeveer 1 kilo in grote stukken gesneden
- Olijfolie
- 4 teentjes knoflook geperst
- 1 theelepel paprikapoeder
- 10 Cherry tomaatjes
- Grof zout
- 2 eetlepels tijmblaadjes
Bereiding
- 1. Verwarm de oven op 160 graden.
- 2. Besprenkel de pompoenstukken met olijfolie en knoflook, paprika en 2/3 van de tijm en plaats dit in een braadslee.
- 3. Leg daar omheen de cherrytomaatjes.
- 4. Dek het geheel af met aluminiumfolie en rooster het 50-60 minuten in de oven.
- 5. Snij de picanha in dikke plakken en besprenkel met wat zeezout.
- 6. Voeg een scheutje olie in een grillpan en plaats het op hoog vuur.
- 7. Bak het vlees op elke kant 3-4 minuten.
- 8. Voeg als laatste de uitjes toe.
- 9. Zodra het vlees gaar is, bedek het met folie en laat het 5 minuten rusten.
- 10. Strooi de laatste tijmblaadjes er overheen.
- 11. Serveer het met de geroosterde pompoen.
Heerlijk met aardappelpartjes in schil.