
Schweinshaxen
> 2 uren
4 personen
Gemiddeld
BBQ

Een prachtige ijsbeen ham of hammetje met zwoerd. De enige echte basis voor het recept 'Schweinshaxen'. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 4 Hammetjes
- 2 eetlepels jeneverbessen
- 2 eetlepels zeezout
- 2 eetlepels gedroogde marjolein
- 1 eetlepel peper uit de molen
- 1 eetlepel salie
Extra benodigdheden:
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Kneus de jeneverbessen tussen de vingers en voeg in een kom samen met zout, marjolein, peper en salie.
- 2. Leg de hamschijven in een braadslee en bestrijk met het kruidenmengsel. Laat het onafgedekt minimaal twee uur in de koelkast staan.
- 3. Rooster het vlees indirect 1 tot 1,5 uur op de bbq, op matig vuur(+/- 140 graden). Op het spit kan ook. Controleer de temperatuur met een kerntemperatuurmeter. De kern moet 88 graden celcius aangeven.
Serveren met zuurkool en roggebrood.