
Smoked Iberico Buikspek
> 3 uren
4 personen
Gemiddeld
BBQ

Smaakvol gerecht met een heerlijk stukje Iberico Buikspek. Take it slow! Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 1 stuk Iberico buikspek zonder zwoerd circa 750 gram
- 3 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel mosterd
- 3 eetlepels olijfolie
- rode en zwarte peper uit de molen
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Hak de rozemarijn fijn en meng met de knoflook, mosterd en olijfolie in een kom.
- 2. Giet deze marinade over het buikspek en plaats in een afsluitbare plastic zak.
- 3. Plaats het buikspek in de koelkast en laat het een nacht staan.
- 4. Haal het stuk uit de zak en laat een uur rusten om op temperatuur te komen.
- 5. Zet het buikspek op een indirecte plaats van de barbecue, op 110 graden, gebruik houtsnippers voor de rooksmaak.
- 6. Laat het stuk 3 uur garen tot een kerntemperatuur van 68 graden celsius.
- 7. Laat de varkensbuik 15 minuten rusten onder een dakje van folie.
- 8. Serveer in blokken op een schaal met een paar drupjes barbecuesaus en gegrilde groenten naar keuze.